Blog
MWC2011 Rövid beszámoló
2011-02-15

Minden évben megrendezésre kerül a Mobile World Congress nevezetű esemény, amelyre immár másodszor megyünk ki, hogy a Mobilarena.hu-nak segítsünk a cikkekhez tartozó videók felvételében, utómunkájában.

A konferenciák általában reggel 9től kezdődnek, így mi addigra már kint is vagyunk teljesen felszereléssel. A videók többségében narrációval ellátott vagy zenés telefon bemutatásból illetve interjúkból állnak. A videó felvételek mellett fotókat is készítünk a telefonokról, helyszínekről a cikkekhez.

 

mwc02.jpg

 

Az utómunkát két helyszínen tudjuk megoldani. Az első lehetőség a konferencia helyszínén: az újságíróknak fenntartott helyiségben rengeteg gép illetve tápellátással és internettel felszerelt hely van, ahol két konferencia között leülhetünk vágni egy kicsit (amennyiben van hely). A másik a szállásunk, de vissza csak estefelé érünk általában, így egy kis pihenés után késő estig dolgozunk a projekteken.
A videók nagy része a gyorsaság miatt nincs se színezve, se túleffektezve, így nagyrészt a vágással és a hang normalizálásával kell csupán törődni. Készítettünk egy konkrétan az eseményhez kapcsolódó intró animációt is a filmek elé és mögé, hogy keretbe foglalhassuk a beszámolókat. A videókat idén már 720p-ben töltöttük fel a netre, függetlenül attól, hogy a szállásunkon igencsak lassú a mobilnet.
Illetve a csapat kérésére elkészült egy effektes hangulat videó a Californication sorozat intrójának mintájára. Ennek felvétele egy délutánt, utómunkája viszont körülbelül egy napot vett igénybe, bár erről leginkább a laptop csekély teljesítménye tehet.
Az esemény összesen 6 napig tart. Ezalatt az idő alatt körübelül 10-15 rövidebb illetve hosszabb videó készül, melyek a Mobilarena.hu-n bárki által megtekinthetők az MWC2011-es hírekben. Viszont, hogy ne "üres kézzel" menjetek utatokra, alább megtekinthetitek a rövid hangulat videót a csapatról :) Egyelőre még csak itt, de idővel a filmek menüpontból is elérhető lesz.

 


(Kötelező)
(Kötelező)

Kövess minket és lépj kapcsolatba velünk Twitteren vagy csatlakozz hozzánk Facebook-on!

Twitter Facebook

Amennyiben kapcsolatba szeretnél lépni velünk, írj nekünk az info@gaideneffects.hu címre, vagy kattints az alábbi gombra! Köszi!

e-mail küldés